Alla nyheter 16 februari 2024

Missade du vår Digitala skogskväll 15 februari 2024?

Då har vi kört en livesändning igen, och den här gången var temat Skogsföryngring. Vi fick en intressant kväll med vår gäst Christer Karlsson som är skogsforskare och som arbetat med skogsskötsel under lång tid. Johan Haglöf som arbetar som skötsel- och hållbarhetschef hos Rundvirke Skog var också med oss i studion och det blev ett viktigt och inspirerande samtal om olika föryngringsmetoder. Vi pratade olika metoder och deras för- och nackdelar med extra fokus på naturlig föryngring med fröträd, allt moderat av vår vd Fredrik Granath som också gav oss ett marknadsläge och information om hur det går för våra industrier.

Du träffar:
💬 Christer Karlsson är jägmästare och arbetade som försöksledare och chef för Siljansfors och Jädraås försöksparker (SLU) under åren 1988-2019.  Han har även arbetat vid riksskogstaxeringen inom SLU och med framställning av skogsbruksplaner vid Skogsvårdsstyrelsen, samt varit lärare vid Skedoms skogsbruksskola. Christer har skrivit flera läroböcker i ämnet skogsskötsel, skogsuppskattning och skogshistoria. Han talar om naturlig föryngring med tall, där han bl.a. tar oss igenom Siljansforsmetoden – vad är det, hur gör man och varför?

💬 Johan Haglöf arbetar som skötsel- och hållbarhetschef hos oss på Rundvirke Skog, en relativt ny tjänst där uppgiften ligger i att ytterligare utveckla oss inom skogsskötsel för att kunna hjälpa dig som skogsägare med målen för ditt skogsbruk.

Vi avslutade med en frågestund där tittarna får svar på sina funderingar på ämnet. Vi hann tyvärr inte med alla frågor i direktsändningen men nu har vi har samlat alla frågor och svar och du hittar dem här.

Nu är det dags för Digital skogskväll från den 15 februari 2024!
Sätt dig bekvämt, luta dig tillbaka, klicka på filmen nedan och inspireras. Har du frågor i efterhand är du välkommen att kontakta din lokala, skogliga rådgivare för mer information.

Väl mött!