Alla nyheter 06 juli 2023

Vi hälsar Linn välkommen som virkesinköpare i mellersta Hälsingland!

Varmt välkommen till Linn Brorsson som stärker upp vårt team vid Bollnäskontoret. Linn kommer att arbeta som virkesinköpare med mellersta Hälsingland som arbetsområde.

– Tack, det känns roligt och spännande och jag har fått ett otroligt fint välkomnande in i Rundvirke Skog-familjen, det känns väldigt positivt! Jag kommer utgå från vår lokal i Bollnäs men har ju egentligen skogen som mitt kontor.

Linn är uppvuxen i Arbrå. Hon är ung men har redan hunnit med en hel del skogligt arbete. Hon utbildade sig till skogsmaskinförare vid Naturbruksgymnasiet i Ljusdal, fick mersmak och fortsatte att studera vidare till skogsmästare i Skinnskatteberg. Mellan studierna jobbade hon som virkesmätare åt Biometria, och under sommarlovet arbetade hon med maskinuppföljningar åt Holmen. Efter skogsmästarexamen fick hon direkt jobb som virkesinköpare hos Bergkvist Siljan.

– Jag har testat och känt på flera olika yrkesroller inom det skogliga området, det ser jag som en styrka nu när jag landat i rollen som virkesinköpare. Att vara en virkesinköpare är så mycket mer än det låter, vi kan ju verkligen hjälpa till med en helhet, och det är otroligt givande.

I juni 2023 startade Linn sin bana som virkesinköpare hos oss på Rundvirke Skog. Hon uppskattar speciellt närheten till de egna industrierna utifrån sitt arbetsområde, det blir lokalt och känns mer personligt och familjärt. Och det är just det personliga som Linn lyfter fram. Att varje skogsägare är unik, att det finns en historia och ett livspussel att ta i beaktning i varje relation och affär, hur viktigt det är att identifiera behov och drömmar hos skogsägaren.

– Jag sätter stort pris på att vara professionell och serviceinriktad, samtidigt som jag tycker det är viktigt att skapa en nära relation med markägaren. Det blir tryggt för oss båda. Kemin är såklart viktig, men förståelse, tillit och ärlighet är mina ledord.

Det är inte bara på arbetstid man hittar Linn i skogen – dit drar hon när hon vill koppla av och känna sig hemma. Hon tycker om att plocka svamp och det blir också en hel del skogspromenader med hunden Ozzy.

– Jag jagar också lite ibland, om tid finns. Jag inspirerades tidigt av det skogliga livet – min släkting Birger körde maskin åt Korsnäs och fixade med allt möjligt i skogen, han var verkligen en fin man och en stor förebild för mig när jag var liten. Hade han varit med oss idag vet jag att han hade varit stolt!

– Jag ser fram emot att växa och utvecklas inom Rundvirke Skog. Här finns massor av erfarenhet, det ska bli kul också att bidra med nya idéer och kunskaper. Jag är glad och framåt och det ska bli roligt att lära känna alla intressanta människor i mitt område, både markägare, entreprenörer och inte minst min nya ”jobbfamilj”.

Kul att du valt Rundvirke Skog, Linn – vi är glada att ha dig i laget!

Är du skogsägare och vill komma i kontakt med Linn? Du när henne via mail linn.brorsson@rundvirkeskog.se eller via telefon 076-240 56 90. Här hittar du också kontaktuppgifter till våra övriga virkesinköpare.