Alla nyheter 20 July 2023

Vi hälsar Kristina Larsson välkommen som redovisningsekonom hos Rundvirke Skog!

Varmt välkommen till Kristina Larsson som ansluter till vårt gäng! Kristina kommer att arbeta som redovisningsekonom och utgår ifrån vårt kontor i Marmaverken.

Kristina är nyutbildad redovisningsekonom och anställd hos oss sedan i juni 2023. Men för er som ibland gästar kontoret i Marmaverken är Kristina inte direkt ett nytt ansikte – hon har funnits i verksamheten sedan i våras då hon gjort sin s k LIA (Lärande i arbete) hos oss under tiden som hon har studerat till ekonom.

– När jag gick min sista termin läste jag en annons om en tjänst som var riktigt intressant för mig. Rundvirke Skog sökte en ”junior ekonom”; och det var ju precis det jag var. Att få jobba med ekonomi och dessutom med inriktning mot skog kändes helt perfekt. Jag är uppväxt på en gård i Delsbo och djur, natur och skog har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det var också ett väldigt plus att arbetsplatsen var placerad ca 4 km från min bostad. Jag tvekade inte en sekund – jag sökte tjänsten direkt.

Kristina fick komma på intervju. Tjänsten behövde tillsättas direkt, men Kristina hade några månader kvar av sin utbildning. Passande nog kunde hon lägga sin LIA hos oss och under våren har hon gjort sin praktik på Rundvirke Skog parallellt med sitt examensjobb. I samband med sin examen gick hon sedan direkt över till en anställning hos oss.

– Helt otroligt, det var suveränt att jag fick en så lång ”inlärningsperiod” där vi båda parter fick känna oss för. Jag hade redan kommit in i rutiner, lärt känna kollegorna, samt hanterat och fått kläm på de flesta arbetsuppgifterna. Det var toppen att det gick att lösa så bra!

Kristina flyttade till Bergvik för ett par år sedan, tillsammans med sin familj. Målet i sommar är att bestiga berg – eller åtminstone besöka så många av Hälsinglands utkikstorn som möjligt, och de två barnen (3 och 6 år) gillar också att vara ute i naturen och är taggade. Det blir också en hel del renovering då familjen köpt ett gammalt hus med en hel del ”charm och patina”.

– Det finns några skogsfastigheter inom familjen – det känns som jag verkligen kommit till rätt ställe och kan lära mig mer om just skog och skogsägande. Men allra mest ser jag fram emot att utvecklas inom min roll som ekonom, och hoppas självfallet också komma in med lite ny kunskap. På fritiden blir det dock mindre skärmtid och mer friluftsliv – vi har en liten sommarstuga i Flugbo i Bollnäs, ett underbart ställe med en skogsstig ner till stugan som ligger alldeles vid sjön Flugen. Här finns ingen el och inget vatten, och knappt någon mottagning. Det är fiske, bad och natur med familjen som balanserar upp ordningen och redan i min strukturerade arbetsroll. Jag stortrivs med både och!

Kul att ha dig med i gänget, Kristina – känn dig riktigt varmt välkommen!

Vill du komma i kontakt med Kristina? Du när henne via mail kristina.larsson@rundvirkeskog.se eller via telefon 0270-20 27 00.