Alla nyheter 07 May 2024

Välkommen till Digital skogskväll med Rundvirke Skog 16 maj

Den 16 maj kl 19-19.45 är det dags för årets andra Digitala skogskväll från oss på Rundvirke Skog. Temat för kvällens livesändning är Digitala verktyg som underlättar din skogsskötsel – ett spännande ämne där vi förklarar varför det är viktigt för dig att veta hur din skog ser ut, och tittar på vilka verktyg som finns tillgängliga för dig som skogsägare. Vi kommer bland annat att prata om skoglig fjärranalys och kika på vilka data du får ut från en digital skogsinventering och hur du använder den informationen, samt vad du eventuellt behöver komplettera med i en mätning ute i fält.

I studion har vi som vanligt vår vd Fredrik Granath som får sällskap av kollegan Johan Haglöf, skötsel- och hållbarhetschef, och Maria Nordström från skogsbrukets forskningsinstitut, Skogforsk. Maria ansvarar för området Digitalisering – ett område som inkluderar en bred uppsättning av projekt om hur digitala data kan användas för att göra brukandet av skogen mer hållbart och resurseffektivt, samt hur den digitala tekniken påverkar de som jobbar inom skog och skogsbruk. Maria kommer att berätta om vilka skogliga data man som skogsägare kan få tillgång till.

Vi besöker också vår skoglige rådgivare Björn Nyström i de uppländska skogarna. Björn tar oss med på en fältmätning och jämför fjärranalysen med verkligheten, samt visar vilka verktyg och metoder du bör ha koll på för att lyckas bäst med din skog.

Självklart är vi också nyfikna på hur framtiden och den digitala utvecklingen ser ut – det kommer Maria också att berätta mera om. Läs mer och anmäl dig här.

Som brukligt ger Fredrik oss också information om det allmänna marknadsläget och pratar lite kort om vad som händer på Rundvirkes industrier runt om i landet. Frågor & Svar är ett återkommande inslag – här får du chans att ställa dina frågor relaterade till kvällens ämne. Du kan redan nu ställa dina frågor genom att klicka här.

Det du behöver för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling. Du behöver inte installera några program utan föreläsningen sker via en plattform som finns tillgänglig i din webbläsare (du hittar systemkrav som är bra att tänka på för att se sändningar över nätet på ett framgångsrikt sätt via vår anmälningssida).

Anmäl dig till Digital skogskväll direktklicka här.
Har du redan nu frågor till studion? Ställ dem här.
Varmt välkommen!