Den 15 februari kl 19-19.45 är det dags för årets första Digitala skogskväll. Det blir livesändning med intressanta gäster i studion, och den här gången kommer fokus att ligga på Skogsföryngring.
Du som skogsägare avgör själv hur du ska sköta din skog, bara skötseln följer det regelverk som finns. Målet för dig är kanske att få ut så stor volym virke som möjligt, och/eller att sköta skogen för att få virke med speciella egenskaper. Du kanske vill att den betalar sig bra på kort eller lång sikt. Kanske är ditt mål av mjukare karaktär och inte så fokuserad på hög avkastning utan mer estetiska värden som natur- och kulturmiljövärden eller rekreation. Oavsett syfte med ditt skogsägande samt kunskapsnivå är vi säkra på att det blir en matnyttig kväll för dig som skogsägare – vi kommer prata olika föryngringsmetoder och dess för- och nackdelar med ett extra fokus på naturlig föryngring med fröträd.
Vår vd Fredrik Granath är som vanligt moderator och håller ordning på våra gäster som den här gången är riktiga tungviktare inom skogsskötsel – Johan Haglöf och Christer Karlsson.
💬 Johan arbetar som skötsel- och hållbarhetschef hos oss på Rundvirke Skog, en relativt ny tjänst där uppgiften ligger i att ytterligare utveckla oss inom skogsskötsel för att kunna hjälpa dig som skogsägare med målen för ditt skogsbruk. Han kommer bl.a. att prata om och jämföra olika föryngringsmetoder.
💬 Christer är jägmästare och arbetade som försöksledare och chef för Siljansfors och Jädraås försöksparker (SLU) under åren 1988-2019. Han har även arbetat vid riksskogstaxeringen inom SLU och med framställning av skogsbruksplaner vid Skogsvårdsstyrelsen, samt varit lärare vid Skedoms skogsbruksskola. Christer har skrivit flera läroböcker i ämnet skogsskötsel, skogsuppskattning och skogshistoria. Han kommer tala om naturlig föryngring med tall, där han bl.a. tar oss igenom Siljansforsmetoden – vad är det, hur gör man och varför?
Det blir som vanligt en frågestund i slutet av sändningen och vi rundar av ca kl 19.45. Klicka här och läs mer om kvällen, ämnet och våra deltagare – och inte minst – anmäl dig, såklart. Har du några frågor du vill få svar på, kopplat till kvällens ämne? Ställ dina frågor under sändning, eller i förväg via vårt formulär som du hittar här.
Det du behöver för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling. Du behöver inte installera några program utan föreläsningen sker via en plattform som finns tillgänglig i din webbläsare (du hittar systemkrav som är bra att tänka på för att se sändningar över nätet på ett framgångsrikt sätt via vår anmälningssida).
Anmäl dig till Digital skogskväll direkt – klicka här.
Har du redan nu frågor till studion? Ställ dem här.
Varmt välkommen!