Alla nyheter 23 October 2023

Missade du vår Digitala skogskväll 19 oktober?

Nu kan du se vår Digitala skogskväll i efterhand – hur många gånger som helst. Den här gången hade vi fokus på skog, klimat och skador, och vår vd Fredrik hade inte mindre än fem gästande experter i studion som gav oss viktig och intressant information samt tips och råd, frågor och svar.

I studion har Fredrik Granath (vd Rundvirke Skog AB) samt kollegorna (tillika virkesinköparna) Olle Ohlsson och Björn Nyström sällskap av Kristina Thureson och Nils Frank hos Skogsstyrelsen, samt även Mari Bohlin från Dina Försäkringar.

I programmet ser och hör du mer om detta:

  • Olle Ohlsson (Rundvirke Skog) summerar 2023 i ord och bild, ur perspektivet klimat och skador
  • Björn Nyström (Rundvirke Skog) ger tips och råd om hur man kan anpassa sin skogsskötsel samt minimera riskerna för skador
  • Kristina Thureson (Skogsstyrelsen) arbetar med klimat- och vägfrågor och pratar om vikten av rätt vägar
  • Nisse Frank (Skogsstyrelsen) är skadesamordnare och sakkunnig inom insekts- och svampskador och berättar bl.a. om hur du kan arbeta förebyggande för att hindra angrepp och skador
  • Mari Bohlin (Dina Försäkringar) informerar oss om vad du ska tänka på gällande skogsförsäkringar

Fredrik drog också kort om marknadsläget. Det blev en trevlig kväll fylld av värdefull information och även tips och råd om hur du kan förbereda och planera för en frisk och hållbar skog, både på kort och lång sikt.

En hel del frågor kom också in under programmets gång och sändningen avslutades som vanligt med några frågor och svar – de frågor vi inte hann med i sändningen kommer vi sammanställa och svara på här lite senare.

Du kikar på vår Digitala skogskväll från 19 oktober 2023 genom att klicka här.