Alla nyheter 18 May 2022

Säg hej till Jonas Zwahlen – regionchef på Rundvirke Skog

Jonas Zwahlen började sin resa på Rundvirke Skog som virkesinköpare. När tjänsten i Kälarne dök upp, var det variationen av arbetsuppgifter och den goda gemenskapen på företaget som lockade honom till att skicka in en ansökan. Sedan årsskiftet 2021 är Jonas verksam i rollen som regionchef för området Jämtland, Ångermanland och Medelpad.

Hur kan en dag se ut som regionchef?

– I huvudsak handlar min roll om att stötta, leda och hålla ihop arbetet tillsammans med mina medarbetare inom regionen. En dag innebär ganska ofta ett eller flera möten av olika slag. Det kan röra sig om frågor gällande marknadsföring, virkesflöden eller samtal med någon av våra duktiga entreprenörer. Jag är något av spindeln i nätet och ingen dag är den andra lik, vilket är väldigt härligt, säger Jonas med ett varmt leende.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att jag får möjlighet att vara med och utveckla verksamheten! Ett annat plus är den goda gemenskapen och att vi på Rundvirke Skog jobbar väldigt nära våra industrier och samarbetspartners. Vi byter ofta erfarenheter och löser problem tillsammans, det uppskattar jag verkligen.

Vilket är ditt bästa minne sedan start?

– Jag har ett väldigt starkt minne från min första arbetsdag. Jag kände mig oerhört välkommen och tänkte att jag aldrig tidigare har känt mig så välkommen på en arbetsplats. Den goda lagandan har jag mina kollegor att tacka för, men också Rundvirkes ägare som satt tonen för den familjära känslan i företaget.

Vad ser du fram emot just nu?

– I maj ska jag bli pappa igen och det ser jag såklart väldigt mycket fram emot! På företaget händer det också en hel del spännande saker. Vi har nyligen investerat 50 miljoner kronor i vår industri i Kälarne och innan sommaren ska vi anställa två nya virkesinköpare till Region Norr. Det är med andra ord mycket roligt som händer i vår, avslutar Jonas.