01 juli 2022

Säg hej till Andreas Wiklund – virkesinköpare på Rundvirke Skog

Under de första fyra åren hos oss arbetade Andreas som virkesutsynare, men sedan september förra året är han verksam i rollen som virkesinköpare för region Östra Jämtland. 

Hej Andreas! Skulle du vilka berätta lite kort om dina tidigare arbetslivserfarenheter?

– Efter examen från Åsbygdens Naturbruksgymnasium gjorde jag lumpen och sedan dess har jag verksam inom skogsbranschen på olika sätt, bland annat som maskinförare. Idag är jag väldigt glad att jag hittade till Rundvirke. Min pappa är skogsägare och jag har länge varit intresserad av skog och natur, förklarar Andreas.

Vad är det bästa med Rundvirke Skog?

– Mina kollegor! Som virkesköpare har jag dessutom väldigt varierande arbetsuppgifter som innebär en hel del kundkontakt och spännande möten. Ingen dag är den andra lik och det är något jag verkligen uppskattar.

Vilka är dina arbetsuppgifter?

– I korta drag handlar min roll om att skapa virkesaffärer och köpa in virke. Jag spenderar vissa dagar på kontoret och andra dagar ute i skogarna tillsammans med skogsägare för att ta reda på vilka skogliga åtgärder som behöver genomföras. Det kan bland annat handla om att planera en avverkning, plantering, röjning eller markberedning.

Vad gör du helst på fritiden?

– På fritiden gillar jag att umgås med familjen och vara utomhus. Eftersom jakt och fiske är två av mina största intressen, spenderar jag en del hel tid ute i skogen även efter arbetstid, avslutar Andreas.