Alla nyheter 03 april 2023

Peter Julin stärker upp i skogarna i södra Dalarna – välkommen Peter!

Varmt välkommen till ytterligare en kollega – Peter Julin, som ansluter till vårt gäng i Falun. Peter kommer arbeta som virkesinköpare med södra Dalarna som arbetsområde.

Peter – eller “Julle” som han kallas – gick på Skogsbruksskolan i Älvdalen på gymnasiet och brinner för livet i skogen, både på fritiden och i arbetet. Han har jobbat som lavinexpert i drygt 20 år och har också ägnat sig åt fjällräddning och akutsjukvård i fjällterräng, samt jobbat med skogliga uppdrag i Vilhelmina.

– Jag ser väldigt mycket fram emot den resa jag nu startar hos Rundvirke Skog, att få utvecklas själv och få bidra med det jag har i min ryggsäck. Tillsammans med de här kollegorna tvivlar jag inte på att det blir bra, jag är tacksam att jag fått chansen att vara med!, säger Julle.

Resan började när Julle var hos en bekant, Kenneth Perjons (virkesinköpare hos oss), och hjälpte till med ett jobb i hans sommarstuga. De började prata om yrkesrollen och Kenneth berättade hur det var att jobba hos Rundvirke. Tiden gick och nyfikenheten växte och när vintern kom ringde Julle till Kenneth och fick den vägen kontakt med rätt person. Efter en träff med Magdalena (regionchef) och Fredrik (vd) kände Julle att “det här kan bli bra!”. Och det blev det!

– Största intresset är väl att jaga med hundarna, och jag åker också gärna skidor både uppför, utför och “på platten”. Att få vara ute i skogen eller på fjället med min familj är svårslaget. Livet ska levas ute!

Välkommen i gänget! Du hittar kontaktuppgifter till Julle och oss andra under respektive region här.