Alla nyheter 22 May 2024

Missade du vår Digitala skogskväll 16 maj 2024?

Nu har du chans att se sändningen av Digital skogskväll från den 16 maj i efterhand – hur många gånger du vill. Skogskvällens tema var Digitala verktyg som underlättar din skogsskötsel och vår vd Fredrik Granath hade den här gången återigen med sig Johan Haglöf i studion. Johan arbetar med skötsel- och hållbarhetsfrågor hos oss och tillsammans med vår tredje medverkande, Maria Nordström från Skogforsk, fick vi till ett “trevligt och informativt program med ett utmärkt val av ämnen och dess analyser” – om vi ska tro en av våra tittare. Och låt oss inte glömma vår kunnige virkesinköpare Björn Nyström som tar oss med ut i vårskogen i Uppland.

Du träffar:

Maria Nordström arbetar som processledare inom digitalisering hos Skogforsk. Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen och staten, och Maria ger oss intressant information om den nationella laserskanningen; hur den vuxit fram, samt hur du som skogsägare kan ta del av värdefull information kopplat till ditt virkesförråd. Maria pekar på olika skogliga grunddata och vad du kan hitta där. Hon går också in på fjärranalyser med flygbilder och satellitdata, samt berättar även om skogsmaskinen som en viktig datasamlare. Vi får också ta del av hennes framtidsspaningar och hur hon och hennes kollegor ser på utvecklingen framåt.

Johan Haglöf arbetar som skötsel- och hållbarhetschef hos oss på Rundvirke Skog, en relativt ny tjänst där uppgiften ligger i att ytterligare utveckla oss inom skogsskötsel för att kunna hjälpa dig som skogsägare med målen för ditt skogsbruk.

Och så hälsar vi på hos Björn i skogen, dvs vår virkesinköpare Björn Nyström som med ett tränat öga tar med sig oss – och en fjärranalys – ut i skogen för att jämföra, kontrollera och komplettera med hjälp av skogliga verktyg, kompetens och erfarenhet. Hur står sig fjärrdatat mot verkligheten? Det tar vi reda på.

Vi bjuds på spännande information och ett mycket givande samtal i studion, och vi avslutar som vanligt med en frågestund där panelen svarar på frågor från er tittare. Vi hann tyvärr inte med alla frågor i direktsändningen men vi kommer som vanligt att samla ihop dem och publicera här på vår webbsida inom kort – håll utkik i våra sociala medier så får du mer info om aktuella och kommande publiceringar.

Men nu – dags för Digital skogskväll från den 16 maj 2024! Poppa lite popcorn och luta dig tillbaka i favoritfåtöljen – klicka på filmen nedan och inspireras. Har du frågor i efterhand är du välkommen att kontakta din lokala, skogliga rådgivare för mer information.

Väl mött!