Alla nyheter 24 March 2023

Missade du vår Digitala skogskväll 23 mars? Ingen fara – du kan se den här!

Nu kan du se vår Digitala skogskväll i efterhand – hur många gånger som helst. Den här gången hade vi fokus på skogsekonomi, och vår vd Fredrik hade inte mindre än tre gästande experter i studion som gav tips och råd, samt svarade på frågor från tittarna.

Vad är en skogsbruksplan? Hur ska jag sköta min skog, när kan jag luta mig tillbaka i mitt skogsägande? Hur får jag till en god likviditetsplan (LP10), som lever över tid, och utefter mina mål och förutsättningar? Hur får jag koll på min skattesituation?

Detta och mycket mer förklarades av våra gäster i studion.

Du träffar:

  • Bosse Rosén, som driver Bellton Konsult AB i Söderhamn och har många års erfarenhet som skogsförvaltare. Han jobbar bl.a. med att hjälpa skogsägare med skogsbruksplanläggning och förklarar hur du driver skogsbruket framåt.
  • Olle Ohlsson är virkesinköpare hos Rundvirke Skog. Han uppmanar dig att lyfta blicken och se på din skogsekonomi med en längre horisont, och visar dig också verktygen för att lyckas.
  • Anders Berglund är skogstekniker och fastighetsmäklare hos Areal i Ljusdal och har goda kunskaper gällande skattetekniska frågor, baserat på din skog och situation.

Sandra Stamblock och hennes man Svante har fått skog i bröllopspresent. En fin gåva med stora möjligheter men som också förpliktigar. Vad behöver de tänka på? Bosse, Olle och Anders ger dem en väg framåt och berättar hur de får skogsekonomin att leva över tid.

Det – och lite marknadsläge och en frågestund. Du ser den Digitala skogskvällen från 23 mars 2023 nedan.