Alla nyheter 11 oktober 2023

Välkommen till Digital skogskväll med Rundvirke Skog!

Den 19 oktober kl 19-19.45 är det äntligen dags för höstens Digitala skogskväll med oss på Rundvirke Skog. Den här gången kommer det bl.a. att handla om de olika utmaningarna med kopplingar till vårt klimat som du som skogsägare kan stå inför. Vår vd Fredrik inleder lite kort om marknadsläget och sedan har han inte mindre än fem gäster med sig i studion.

Olle Ohlsson är vår alldeles egna expert som ofta pratar om att “lyfta blicken”. Han summerar 2023 ur perspektivet klimat och skador, och tillsammans med vår kollega Björn Nyström blir det tips och råd gällande hur man kan anpassa sin skogsskötsel och hur man minimerar riskerna för skogsskador.

Med oss i studion har vi också Kristina Thureson, skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Gävleborg. Kristina arbetar som rådgivningsansvarig i länet och har jobbat hos Skogsstyrelsen i drygt 18 år. Hon arbetar bl.a. med klimat- och vägfrågor och sammanställer just nu en rapport om enskilda vägars betydelse för skogsbrukets transporter.

Nils ”Nisse” Frank, även han från Skogsstyrelsen, är skadesamordnare och sakkunnig inom insekts- och svampskador. Han berättar bl.a. om hur skogsägaren kan arbeta förebyggande i skogen för att förhindra angrepp och skador, speciellt kopplade till olika väderfenomen.

Hur kan man försäkra sig mot väderrelaterade skador? Hur kan man skydda sig och sin skog, vad bör ingå? Mari Bohlin är fältsäljare inom skog- och lantbruk hos Dina Försäkringar. Hon svarar på frågor och ger oss information om vad du som enskild skogsägare kan göra och vad som gäller för just skogsförsäkringar.

Vi startar kl. 19 och rundar av med en frågestund i slutet – frågor från er som deltar och svar från oss i studion, innan vi säger tack för oss ca 19:45. Har du några frågor du vill få svar på, kopplat till kvällens ämne? Ställ dina frågor under sändning, eller i förväg via vårt formulär som du hittar här.

Det du behöver för att delta är en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling. Du behöver inte installera några program utan föreläsningen sker via en plattform som finns tillgänglig i din webbläsare (du hittar systemkrav som är bra att tänka på för att se sändningar över nätet på ett framgångsrikt sätt via vår anmälningssida.)

Anmäl dig till Digital skogskväll direktklicka här.
Har du redan nu frågor till studion? Ställ dem här.
Varmt välkommen!