Alla nyheter 30 augusti 2023

Säg ”Hej och välkommen” till virkesinköparen Gustav Elverstig!

Vi hälsar glatt den rutinerade Gustav Elverstig varmt välkommen till vårt gäng! Gustav stärker upp vår verksamhet som virkesinköpare i norra Hälsingland och kommer att utgå från Ljusdal.

Gustav kommer med massa erfarenhet i bagaget med hela 11 år i skogsbranschen, de senaste åren som inköpare på Mellanskog. Han har även kört skogsmaskiner av olika typer, samt jobbat med röjning, planering, plantering och skoglig rådgivning – fina erfarenheter då han är insatt och kunnig inom varje led, och just rådgivningen är något han verkligen brinner för, och som han ju kommer fortsätta med här hos oss.

– Jag älskar skog och natur, och min ”prio ett” är att hjälpa människor, att göra skogsägaren nöjd, att kunna bidra med idéer som passar de syften ägaren har med sin skog, att jobba nära, engagerat och långsiktigt och kunna hjälpa till med planeringen för hela processen.

Gustav bor med sin sambo Moa i byn Holänna strax utanför Ljusdal. Där har de sällskap av en finnspets, en älghund, katter och några höns. De har också lite egen skog som det pysslas lite med, och jakt och fiske är två favoritintressen.

Gustav har tagit sina naturintressen ett steg längre – han kombinerar naturlivet med intresset för att filma och driver kanalen ”Jakt och fiske på vårat vis” som finns att följa på YouTube, TikTok, Facebook och Instagram. Där delar han med sig av upplevelser och diverse tips och trix – det är bl.a. vårbocksjakt i Hälsingeskogarna, isfiske efter abborre, bulvanjakt efter orre, det är röding, älg, flugbinderi, gädda och en massa vildmarksupplevelser från såväl norska vatten som de närliggande Dellensjöarna. Gustav har också startat upp ett företag där han på sin lediga tid guidar mindre sällskap inom fiske och andra naturupplevelser.

– Jag är uppvuxen nära naturen och jag älskar det livet. Pappa släpade med mig överallt när jag var liten, det var mycket jakt, mycket fiske och vi var ofta ute. Naturen finns alltid där för mig, den väntar alltid på mig, känslan i naturen är som en fin gåva.

– Det känns jättekul att få jobba med Rundvirke Skog, som har sitt fina och unika specialsortiment och som kan erbjuda något extra för skogsägarna. Det är en skön och familjär stämning i företaget vilket ju sprider sig i alla led både i och utanför organisationen – alla delar med sig och hjälper varandra, samtidigt som du själv får plats att sköta ditt eget och påverka. Det är en balans och en frihet som verkligen passar mig, och jag ser fram emot att bygga ett långsiktigt förtroende med skogsägarna. Det ska bli kul att få bidra med min breda kompetens och hjälpa till med frågor om gallring, planteringar och allt annat som hör skogsbruket till. Mitt mål är att vi alltid ska försöka maxa värdet från skogen, med ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Det är en ömsesidig nytta.

Riktigt roligt att ha dig ombord, Gustav!

Vill du komma i kontakt med Gustav eller någon av våra andra virkesinköpare?
Klicka här för att kika in på vår kontaktsida och hitta din lokala rådgivare.