28 juni 2022

Säg hej till Maria Lindgren – skogsekonom på Rundvirke Skog

Maria utbildade sig till ekonom vid Högskolan i Gävle och efter examen rådde det inga tvivel om att hon ville söka sig mot arbete inom den gröna sektorn. Med sin varma framtoning och omtänksamma personlighet sprider Maria härlig energi omkring sig och är en kollega att räkna med. 

Hej Maria! Vill du börja med att berätta kort om dig själv?

– Jag heter Maria, är 44 år och bor i Söderhamn tillsammans med min sambo och mina två barn. Jag är född och uppvuxen på en liten bondgård i Dalarna och har alltid haft ett stort intresse för djur och natur, framför allt hästar, säger Maria.

Hur kommer det sig att du hamnade på Rundvirke Skog?

– Natur och jordbruk har legat mig varmt om hjärtat sedan barnsben. Jag gick på Naturbruksgymnasiet i Rättvik med inriktning jordbruk och efter examen flög jag ner till Australien med IAEA (International Agricultural Exchange Association) för att praktisera på en stor bondgård i Victoria. Sedan dess har jag vetat att jag vill arbeta inom den gröna sektorn och när jag fick höra talas om Rundvirke Skog blev jag genast intresserad.

Hur kan en dag se ut som skogsekonom på Rundvirke Skog?

– Jag stöttar mina kollegor och företagets kunder i ärenden som berör bland annat in- och utbetalningar, redovisning, bokföring och rapportering mot Skatteverket. Man kan säga att det är till mig man vänder sig om man har några frågor gällande ekonomi eller fakturor. Om man vill komma i kontakt med mig går det bra att ringa till vår växel, då det oftast är jag som besvarar dessa telefonsamtal. 

Vad är roligast med ditt jobb? 

– Det roligaste med mitt jobb är variationen av arbetsuppgifter och mina härliga kollegor. Trots att företaget har vuxit så det knakar och vi finns utspridda över hela landet, så har vi en väldigt fin kontakt med varandra. Rundvirke Skog är dessutom en jättespännande koncern att arbeta för med tanke på de produkter vi tillverkar. Nog har jag allt blivit lite yrkesskadad genom åren. Jag kan inte gå förbi en telefonstolpe eller stängselstolpe utan att se om produkten kommer från oss, avslutar Maria och skrattar.